Ben jij op zoek naar een nieuwe inboedelverzekering? Hier komt een hoop bij kijken, dus het is verstandig om eerst goed te orienteren zodat je weet welke inboedelverzekering voor jou het meest geschikt is. Waar ben je allemaal tegen verzekerd en waar moet je nog meer op letten?

Verschil inboedelverzekering vs opstalverzekering

Wil je spullen verzekeren die vastzitten aan de woning? Of ben je van plan om alle losse spullen in huis te verzekeren? Dit is precies waar het verschil zit tussen de inboedel- en de opstalverzekering… Kort gezegd gaat het bij een inboedelverzekering om spullen die mee te verhuizen zijn en bij een opstalverzekering om alles wat vastzit aan de woning. Bij een inboedelverzekering kun je denken aan: de televisie, kleding, fietsen etc. En bij een opstalverzekering aan: de schuur, een inbouwkoelkast, de regenpijp etc. Denk dus goed na over wat jij verzekerd wil hebben voordat je een keuze maakt tussen deze twee verzekeringen.

Wat is gedekt bij een inboedelverzekering?

Zoals hierboven benoemd, dekt een inboedelverzekering schade aan spullen die niet aan de woning vastzitten. Er zijn ook veel verzekeringen die schade dekken aan spullen rondom het huis en dus niet alleen binnenshuis. Denk hierbij aan kleding die aan de waslijn hangt, vlaggenstokken en tuinmeubels. Maar hoe moet de schade zijn ontstaan voordat de verzekering iets zal uitkeren? Bezittingen worden vergoed zodra schade is ontstaan door:

  • blikseminslag
  • brand
  • gewelddadige beroving
  • inbraak
  • ontploffing
  • schroeien en smelten
  • storm
  • wateroverlast

Let op dat er pas van een storm wordt gesproken bij windkracht 7 of hoger.

Schade die je zelf hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld door iets te laten vallen, is alleen gedekt wanneer je over een ‘allrisk-polis’ beschikt. Wanneer schade is ontstaan door opzet, grove eigen schuld of achterstallig onderhoud is de schade nooit gedekt.

Inboedelverzekeringen voor studenten

Voor studenten die net uit huis zijn, is het vaak erg veel wat ineens allemaal geregeld moet worden. Uit onderzoek over studenten inboedelverzekeringen door de website Studenten Wegwijzer blijkt dat maar 46% van de uitwonende studenten een inboedelverzekering heeft afgesloten. Toch zijn inboedelverzekeringen voor studenten erg voordelig af te sluiten. Vanaf een paar euro per maand is namelijk al een inboedelverzekering voor een studentenkamer af te sluiten! Op de website Inboedelverzekering-studenten.com kun je eenvoudig goedkope inboedelverzekeringen spotten. Het is erg verstandig om als student je waardevolle eigendommen te verzekeren tegen schade en diefstal, dus wat houdt je tegen…

Veelgestelde vragen over inboedelverzekeringen voor studenten

Waarom zou je een studenten inboedelverzekering afsluiten?

Deze zijn vaak veel goedkoper, omdat je alleen een kamer verzekert.

Hoe kun je die verzekering afsluiten?

Heel simpel, net als bij reguliere verzekeringen, vaak is het in 5 minuten gebeurd.

Waar kan ik meer informatie vinden over inboedelverzekeringen

Uiteraard kun je voor al je vragen terecht op VragenoverVerzekeringen.nl