Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die het hele jaar geldig is. Dit in tegenstelling tot een kortlopende of ook wel aflopende reisverzekering. Het maakt dus niet uit wanneer je met vakantie gaat, want je bent altijd verzekert.

Omdat een reisverzekering een aanvullende verzekering is, dekt deze geen zakenreizen en vult deze verzekering de dekking aan op enkele van je andere verzekeringen zoals o.a. opstal, inboedel en zorg.  De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen bij een doorlopende reisverzekering de eis dat je minimaal 1 x per drie maanden in Nederland bent.

De doorlopende reisverzekering geeft dekking aan alle personen die op het polis blad worden genoemd. Je kinderen en partner moeten dus  vermeld worden op het polis blad om mee verzekerd te zijn.  

Gedekt door de doorlopende reisverzekering worden : verlies of schade van je bagage, en eventuele extra kosten die je maakt bij een ongeval, ziekte,  overlijden van jezelf, of iemand in je reisgezelschap of van een naast familielid. Ook bij invaliditeit ben je gedekt. De kosten van medicijnen en medische behandelingen zijn buiten Nederland vaak duurder, dus deze verzekering keert in dat geval het verschil uit. Bij nood kun je het altijd bereikbare alarmnummer van de verzekering bellen, en zullen zij je helpen.

Bij de doorlopende reisverzekering kun je kiezen uit dekking voor de gehele wereld, of alleen binnen Europa.