De reisverzekering is een aanvullende verzekering, die je alleen afsluit als je op vakantie gaat. Deze verzekering dekt geen zakenreizen en dient als aanvulling op andere verzekeringen die je hebt,  zoals die voor inboedel, opstal en zorg.

Een reisverzekering dekt schade of verlies van je bagage, de extra kosten die je maakt bij ziekte, ongeval, invaliditeit of bij overlijden,  van jezelf, of van één van je reisgenoten of een familielid.

Maar ook geneeskundige kosten die in het buitenland soms veel duurder zijn dan in Nederland worden vergoed. Een belangrijk onderdeel van deze verzekering is de toegang tot een alarmservice die je 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteunt. Hier kun je voor al je noodsituaties terecht.

De reisverzekering is er in 3 soorten. De aflopende reisverzekering die geldt voor een specifieke reisperiode en de doorlopende reisverzekering die continue doorloopt. Handig als je veel reist. Hiernaast bestaat er ook nog een annuleringsverzekering; deze geeft dekking als de reis niet door kan gaan, of tussentijds onderbroken wordt.

De reisverzekering biedt dekking aan alle personen die genoemd worden op het polis blad.  Je partner en eventuele minderjarige kinderen moeten dus apart worden vermeld. (Minderjarige )kinderen die uithuizig wonen (bijv. door studie) zijn niet meeverzekerd.

Je kunt kiezen uit 2 dekkingsgebieden, Europa of de Wereld. Europa is alle landen in Europa met inbegrip van Rusland, Turkije en de landen rond de Middellandse zee. De reisverzekering kan naast de basisdekking uitgebreid worden met enkele extra dekkingen, zoals voor zakelijke reizen, geneeskundige kosten en winter- /duik- sport.